Dijital ve bireysel ekonominin yükselişi ile her zamankinden daha fazla insan 2021 en iyi iş fikirlerini  keşfetmek ve kendi işinin patronu olmak istiyor. Bunun içinde 2021 en iyi iş fikirlerini keşfetmek için günün her saati internette geziniyor.

Yapılan bir araştırmaya göre katılımcıların % 63’ünden fazlası ilk kez kendi işini kurmaya istiyormuş. Eğer bu makaleyi okuyorsanız, sizinde %63’lük kısım içinde olduğunuz anlamına gelir ve hatta yarı zamanlı bir işe başlamak isteyebilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey, onu büyütmek için doğru iş fikrini bulmak. Örneğin, bu blog bir noktada sadece bir iş fikriydi ve şimdi hayata geçirildi. Amaç ek gelir elde etmek.

Farkında değilsinizdir belki ama hobiler bile biraz üzerinde düşünülüp, online pazarlama yöntemleriyle en iyi küçük işletme fikirlerine dönüşebilir. Örneğin köpek yürüyüşünü dikkate alalım. İlk başta bir iş fikri gibi görünmeyebilir. Hatta kiminizi “hadi canım daha neler” gibi söylemlere kadar götürebilir.

Ancak, tek başınıza koşmaya başladığınızda ve evcil hayvan bakıcılığının ne olduğunu anladığınızda, köpek gezdirme ajansınızı kurabilirsiniz. Bu iş için kısa vadeli bir kredi alabilir, diğer köpek gezdiricilerini kiralayabilirsiniz. Android ve IOS marketler için bir uygulama yaptırıp kullanıcıları çoğaltıp, köpek yürüyüş imparatorluğunuzu kurabilirsiniz. Uykunuz açıldıysa başlayalım. İşte 2021’e damga vuracak en iyi iş fikirleri.

En İyi İş Fikirleri Nelerdir?

En iyi iş fikirleri nelerdir sorusunun cevabını ararken öncelikle sektör aramanız gerekmektedir. Bu sene, önümüzdeki sene ya da gelecekte hiç sönmeyecek sektör hangisi? Biraz düşünelim o halde! Ne şimdi ne de gelecekte hiç bitmeyecek sektör nedir? Hatta sürekli kendisini geliştirecek olan sektör nedir? Evet bildiniz! İnternet… 2021’e ve sonrasına damga vuracak en iyi iş fikirleri teknoloji ve internet tabanlı fikirler olacaktır. Bunu nerden mi biliyorum. İşte kanıtı…

Geçtiğimiz aylarda dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes, 2020’nin en değerli markalarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre işte 2020’nin en değerli ilk 10 markası;

  • Apple – 241.2 milyar dolar
  • Google – 207.5 milyar dolar
  • Microsoft – 162.9 milyar dolar
  • Amazon – 135.4 milyar dolar
  • Facebook – 70.3 milyar dolar
  • Coca-Cola – 64.4 milyar dolar
  • Disney – 61.3 milyar dolar
  • Samsung – 50.4 milyar dolar
  • Louis Vuitton – 47.2 milyar dolar
  • McDonald’s – 46.1 milyar dolar

Bir şey dikkatinizi çekti mi? 2020’nin en değerli 10 şirketinin ilk 5 tanesi teknoloji ve internetle ilgili olan şirketler. Hatta Samsung’u da sayarsak ilk 10 şirketten 6 tanesi diyebiliriz. Bu ciddi bir rakam. Zaten Apple ve Google her sene dünyanın en çok kazanan şirketleri sıralamasında ilk 2’yi paylaşıyorlar.

Değerli takipçilerimiz, internette pasta çok büyük. Şöyle düşünün! Devasa bir pasta, bulunduğunuz şehrin meydanın göğe doğru yükseliyor. Her gelen o pastadan pay alıyor. Kimisi kepçeyle, kimisi kaşıkla, kimisi avuçla, kimisi de parmağıyla. Pasta o kadar büyük ki bitmesi imkansıza yakın. Hatta sürekli büyüyen bir pasta. İşte bu pasta teknoloji ve internet. Herkes bu pastadan payını alırken siz neden izleyesiniz. İşte bu pastadan pay almanızı sağlayacak 2021’de yapılabilecek en iyi 10 iş fikri.

1- En İyi Çevrimiçi İş Fikri: Kendi Bloğunuzu Oluşturun

Ülkemizde sevdikleri şeyler ve uzmanlıkları hakkında yazarak ciddi paralar kazanan yüzlerce blog yazarı var. Yazılarınızı kullanarak niş bir kitle ile iletişime geçebilir ve bloğunuzla para kazanabilirsiniz. Öncelikle niş bir alan seçmeniz lazım. Bu neden önemli. Yapılan araştırmaya göre yıllık 50.000 Doların üzerinde kazanan blog yazarlarının %73’ü içeriklerini belli bir kullanıcıya göre yazdıklarını söylüyorlar. Bunun anlamı nedir? Yani blog yazarları sitelerinde belli bir niş alan üzerine çalışıyorlar, içerik üretiyorlar.

Örneğin genel anlamda teknoloji ile ilgi yazılar yazmak yerine teknolojinin daha alt alanlarına yöneliyorlar. Örneğin “akıllı saatler”,  “telefon kılıfları”, “tabletler”, yada “samsung marka tablet” gibi spesifik bir alan seçip o alanla ilgili yazılar yazıyorlar.. Peki ne yapmak lazım?

  • Godaddy, İsimtescil, Turhost gibi alan adı kaydeden bir firmadan sitenizin adını seçin
  • Godaddy, İsimtescil veya Turhost gibi web sitesi barındırma hizmetleri sağlayan sitelerden web sitesi barındırma hizmeti satın alın
  • Basit bir şekilde wordpress sitenizi kurun
  • SEO nedir öğrenin ve sitenize kullanıcı(trafik) çekin

Peki bu konuda yenisiniz ve nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? İşte sizlere yol gösterecek bir eğitim… Aşağıdaki eğitim sadece örnek olması için eklenmiştir. Sizler yine UDEMY üzerinden istediğiniz eğitimi uygun fiyatla alabilir ve hayalinizdeki blog sitesini hızlı bir şekilde kurabilirsiniz.

A’dan Z’ye WordPress İle Site Kurmak Ve Gelir Elde Etmek >>> TIKLA

2- Grafik Tasarım – 2021 İçin En İyi İş Fikirleri

Şirketler markalaşma amacıyla her zaman grafik tasarımcılara ihtiyaç duyarlar. Afişler, posterler ve logolar dahil olmak üzere pazarlama malzemeleri tasarlamaktan çarpıcı açılış sayfası tasarımları oluşturmaya kadar pek çok fırsat sizleri bekliyor.

İşinize başlamak için tasarım becerilerinizi küçük işletme sahiplerine veya bireylere sunabilirsiniz. Grafik tasarımcılar,  ilgili işleri bulmak için bionluk yada sadeceon gibi serbest çalışan tasarımcıların olduğu yerlere de katılabilir.

Bu alanla ilgili önceden bilginiz varsa, müşteri bulmak için ve para kazanmak sizin için zor olmayacaktır. Bununla birlikte, hiçbir şey bilmeseniz bile çok sayıda çevrimiçi kursla grafik tasarımın temellerini sıfırdan öğrenmek oldukça kolaydır.

Grafik tasarımın temelini öğrenmek için Adobe Illustrator’dan yararlanabilirsiniz. Alternatif olarak, grafik tasarım becerilerinizi daha da geliştirmek için Visme ve Stencil gibi diğer kullanıcı dostu araçları kullanabilirsiniz. Tabi yine Udemy üzerinden bir çok grafik tasarım kursuna katılıp, ister sıfırdan öğrenir isterseniz yeteneğinizi geliştirebilirsiniz.

3- Web Geliştirme – 2021 İçin En İyi İş Fikirleri

Dünyada 4 milyardan fazla internet kullanıcısı mevcut. Ve bu büyük çevrimiçi nüfusa hitap etmek için, her 10 küçük işletmeden 6’sının bir web sitesi var. Bu nedenle web geliştirme, web sitelerini kurma ve büyültme konusunda artan talebi karşılamak için değerli bir beceridir.

Becerilerinizi geliştirmek için arkadaşlarınız ve aileniz için web siteleri kurun. Yeni işletmeler her zaman uygun fiyata web tasarımcılar arıyor. Kariyerinize hizmetleriniz için rekabetçi fiyatlar sunarak başlayabilir ve ardından portföyünüzü sağlamlaştırarak yavaş yavaş daha kazançlı bir iş planına oluşturabilirsiniz. Her web geliştiricisinin CSS, HTML, JavaScript ve Java gibi bilgisayar dillerinde temel kodlama becerilerine sahip olması gerekir. Bu işi öğrenmek için Udemy ve codecademy üzerinde ücretsiz veya ucuz eğitimler mevcut.

4- Instagram Influencer’ı Olun – 2021 En İyi İş Fikirleri

Hem yerli hem yabancı kaynaklarda “Instagram influencers” olarak geçen bu tabir aslında instagram pazarlamacısı yada sosyal medya pazarlamacısı olarak bilinir. Farklı sözcüklerle ifade edilme biçimleri de vardır. Kısa ve öz ifade ile bir instagram hesabı açıp o hesap üzerinden seçmiş olduğunuz kategori yada sektör ile ilgili ürün ve/veya bilgi paylaşımıdır.

Sosyal medyanın revaşta olduğu günümüzde bir ürün yada hizmet almak isteyen kullanıcılar instagram etkileyicilerine yönelirler.İşte instagram etkileyicisi olmanın anlamı da budur. Öncelikle niş bir alan bulmanız gerekmektedir. Teknoloji, sağlık, güzellik, seyahat ve daha bir şok alan olabilir. Ancak burda önemli olan sizinde seveceğiniz, ilgi duyduğunuz ve hatta bilginizin de olduğu bir alan seçmek.

Sonrasında ise seçtiğiniz alanla ilgili güzel paylaşımlar yaparak sağlıklı bir hedef kitle oluşturmalısınız. Doğru pazarlama teknikleri ile sağlıklı bir takipçi listesi oluşturduğunuzda markalar, bağlı kuruluş pazarlamacıları ve düzenli ödeme yapan diğer müşteriler sizinle otomatik olarak iletişime geçecektir.

5- Çevrimiçi Koçluk – 2021 İçin En İyi İş Fikirleri

Bilginizi veya uzmanlığınızı internet üzerinden paylaşmak artık daha da kolaylaştı. Bir konuda uzmansanız veya bir konuda tutkuluysanız, o zaman onu önemli bir gelire dönüştürebilirsiniz. Örneğin çevrimiçi koçluk eğitimleri verebilirsiniz. Çevrimiçi Koçluk, kişisel gelişmeyi teşvik etmek için İnternet ve yeni teknolojilerin potansiyelinden yararlanan bir araçtır.

Bu anlamda öğrencilere çevrimiçi koçluk sınıfları sunun, çevrimiçi koçluk işinizi kurarken yardımcı olacak bir topluluk oluşturun. Çevrimiçi koçluk dersleri arayan insanlara ulaşabileceğiniz bir Facebook sayfası veya hatta bir podcast bile oluşturabilirsiniz. Hızlı bir şekilde başlamanıza yardımcı olacak Udemy ve  Skillshare gibi birkaç çevrimiçi platform da bulunuyor. Bu platformlara kayıt olabilir ve hemen koçluğa başlayabilirsiniz.

6- Drop-Shipping – 2021 İçin En İyi İş Fikirleri

Talep gören ürünleri daha düşük fiyatlardan tedarik etme yeteneğiniz varsa, bu ürünleri N11 veya gittigidiyor gibi üçüncü taraf sitelerde satarak kazançlı bir stoksuz satış işi kurabilirsiniz.

Dropshipping, satıcıların ürünleri tedarikçilerden toplu olarak tedarik ettikleri ve bunları son kullanıcıya daha fazla fiyattan sattıkları bir kavramdır. Ki bu işi dünyada yapan çok fazla insan var ve ciddi bir kazanç elde ediyorlar.

İşte stoksuz satışın nasıl yapıldığını gösteren mükemmel bir grafik resim:

Yüksek talep gören ve indirimli fiyatlarla kolayca temin edilebilen kritik ürünleri belirlemek için kapsamlı pazar araştırması yapmanız gerekir. Mevcut eğilimi ölçmek için Amazon dahil olmak üzere önde gelen e-ticaret sitelerinde en çok satan ürünleri kontrol edin. Çevrimiçi bir kursa katılarak stoksuz satış hakkında daha fazla bilgi edinin.

7- Ortaklık Satışları Ve Pazarlama (Affiliate Marketing)

Bu işin bir diğer adı Bağlı Pazarlamadır. Bu günlerde ve gelecekte popüler bir kelime olamaya devam edecek. Birisi çevrimiçi olarak nasıl pasif para kazanılacağını sorduğunda, birçok insan otomatik olarak bağlı kuruluş pazarlamasını önerir. Bir araştırma raporuna göre, blog yazarlarının yüzde 38’i bağlı kuruluş pazarlamasından ayda 7500 ila 25 bin dolar arasında bir gelir elde ediyor.

Basit bir ifadeyle, Affiliate marketing, blog yazarlarının ve etkileyicilerin(instagram, pinterest.vs.) sevdikleri veya faydalı buldukları hizmetleri veya ürünleri önerdikleri ve bu öneriler sonucunda gerçekleşen her satıştan bir yüzde kar elde ettikleri bir iş modelidir.

İşte Affiliate Marketing’in nasıl yapıldığına dair mükemmel bir grafik:

Web sitelerinde yayınlanan içerik türünden para kazanmaya başlamak için ShareASale, Rakuten,  Clickbank ve Skimlinks gibi ağlara kaydolun. Gelir, web sitenizin büyümesiyle birlikte kademeli olarak artacaktır. Yakın zamanda Affilate Marketin, Bağlı Pazarlama ile ilgili ayrıntı bir yazımız sizlerle olacak.

8- Sosyal Medya Uzmanlığı

Milyarlarca insan sosyal medyada vakit geçirirken işletmeler çeşitli sosyal medya platformları aracılığıyla hedef kitlelerine ulaşmak için milyonlar harcıyor. Sosyal medyada aktifseniz ve eko-sistemlerinin nasıl çalıştığını anlarsanız, o zaman bilgilerinizi iyi bir şekilde kullanabilir ve kendi sosyal medya pazarlama işinizi kurabilirsiniz.

Büyük sosyal medya varlığına sahip küçük işletmeler, yeni başlayanlar ve etkileyiciler, her zaman sosyal medya varlıklarını büyütmelerine yardımcı olacak yetenekli sosyal medya yöneticileri arıyor. Ya da bir diğer tabirle sosyal medya uzmanı arıyorlar.

Sosyal medya hesap yönetimi için satış konuşması yapabilir ve işletmelerin Facebook, Twitter ve diğer kanallarda ücretli reklam kampanyaları yürütmesine yardımcı olabilirsiniz. Flexjobs, CareerBuilder ve Fiverr dahil web siteleri, sosyal medya yönetimi ile ilgili birçok iş sunar. Ülkemizde de bionluk, sadeceon tarzı freelancer iş yapabileceğiniz platformlar mevcut.

Diğer taraftan konu hakkında hiç bilginiz yoksa yine internet sizler için büyük bir kütüphane olabilir. İstanbul İşletme Enstitüsü ücretsiz uzaktan eğitim yolu ile sizlere her konuda eğitim veriyor. Sadece sitelerine girip eğitimleri incelemeniz yeterli. Ki bu kurum üzerinden sosyal medya uzmanlığı sertifikası aldım. Bu kurumda eğitim almak ücretsiz ancak sertifika almak isterseniz küçük bir meblağ ödemeniz gerekiyor. Ama ille sertifika alma şartınız yok. Ancak büyük firmalara iş yaparken sertifika elbette önemli. Tabi yine Udemy üzerinden de sosyal medya uzmanlığı ile ilgili eğitimler alabilirsiniz.